KK Eohippus na volonterskom sajmu u Županji

Udruga B.a.B.e. iz Zagreba na području Vukovarsko-srijemske županije provodi projekt “Uključivanje + uživanje = zapošljavanje”. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Kroz projekt osnovana je neprofitna organizacija Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije sa sjedištem u Županji koji je zajedno s udrugom B.a.B.e. organizirao Volonterski sajam. Sajam je promovirao volontiranje kao dostupan način stjecanja novih vještina i znanja koja mogu pomoći pri zapošljavanju. Na sajmu se predstavilo 20-ak udruga i neprofitnih organizacija iz cijele Vukovarsko-srijemske županije koje koriste volonterske usluge.

Tako je i Konjički klub „Eohippus“, 30.rujna 2015. u Županji, sudjelovao na volonterskom sajmu, predstavljajući svoje volonterske pozicije.

Odlukom projektnog tima “Uključivanje + uživanje = zapošljavanje” odlučeno je da 5 organizacija koje su sudjelovale na Volonterskom sajmu 30. rujna 2015. u Županji dobije nagradu promocije volonterskih pozicija u svojoj organizaciji putem radija. Odluka je donešena na temelju volonterskoga angažmana (broj volontera i broj volonterskih sati) koji je prijavljen Ministarstvu socijalne politike i mladih u 2014. godini. Nagrada se sastoji od snimanja i emitiranja jednominutnoga radio jingle-a koji promovira jednu volontersku poziciju unutar organizacije te poziva na uključivanje u rad organizacije.

Nagrađene organizacije su: Konjički klub “Eohippus” iz Vinkovaca, Gradsko društvo Crvenog križa Županja, Humanitarna udruga “Duga” Vukovar, Društvo “Naša djeca” grada Vinkovaca, Vinkovci” i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar.