KK “Eohippus” na dodjeli volonterskih priznanja Volonterskog centra Osijek

U ponedjeljak , 07.12.2015. u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera upriličena je  jubilarna 10. svečana dodjela godišnjih volonterskih nagrada i posebnih priznanja„Učiniti nevidljivo vidljivim“ koje dodjeljuje Volonterski centar Osijek.

Ove godine dobili smo posebno priznanje  u kategoriji  „Najbolji primjer dobre prakse uključivanja volontera“. Inznimna nam je čast što smo primili ovo priznanje, prvenstveno zbog činjenice da je ovo posebno priznanje dobilo samo 2 udruge sa područja Slavonije i Baranje, među kojima smo i mi.  Ovoj nagradi zasigurno je doprinjeo i projekt„Formiranje i aktiviranje IT volonterske mreze u području TPK“, koji je u ovoj godini privukao mnoge mlade volontere u naš Klub.Tako nam se u dugotrajnom volontiranju u ovoj godini pridružilo 25 volontera sa čak 1451 volonterskih sati. Drago nam je što su to sve mladi, te nam je to dokaz da se svijest o važnosti volontiranja razvija u pozitivnom smijeru.

Također smo izuzetno ponosni na našu volonterku Petru Stražanac koja je dobila posebno priznanje za svoj volonterski angažman.  Petra je  postala  volonterka  u našem Klubu prije 2 godine, te je aktivno sudjelovala na raznim aktivnostima među kojima je najznačajnije volontiranje u terapijskom jahanju, posebice jer je i sama korisnica terapija na konju. Petra svojim nesebičnim trudom i zalaganjem uvelike je pomogla razvoju našeg Kluba, a i samog volonterizma.

Ovom prilikom bi pozvali sve mlade da se uključe u volontiranje  kako bi dodatno razvili socijalne vještine koje su izuzetno važne za razvoj svakog pojedinca.